Afsluitingen

Een tuinafsluiting in ieder materiaal voor iedereen

Een stijlvolle afscheiding in het materiaal naar jouw voorkeur? Hiervoor kan je meteen bij ons terecht. Wij voorzien jou in de materialen die perfect matchen met jouw tuinomgeving. Onze taak bestaat erin om rekening te houden met jouw noden op het gebied van prijs, kwaliteit, houtsoort en duurzaamheid. Binnen ons gamma beschikken wij over schuttingen in hout, composiet, beton en tenslotte de combinatie metaal-stenen. Zoek je geen volwaardig tuinscherm, maar eerder een afsluiting voor je weide? Neem dan gerust een kijkje bij onze paardenomheiningen en metalen omheiningen. Ook ontzettend populair zijn onze schapenomheiningen, perfect voor kleiner vee of als decoratief element. Ben je al in het bezit van een draadomheining? Dan kan je die bekleden met een van onze decoratiematten. Nog niet overtuigd? Wij gaan hieronder dieper in op de opties.

Tuinschermen in hout

Hout is een natuurproduct, en meteen ook een ontzettend duurzame optie. Enerzijds kan je kiezen voor de Europese houtsoorten om een natuurlijk resultaat in jouw tuin te bekomen. Denk hierbij aan geïmpregneerd grenen, thermowood, eik en douglas (lariks). De vlechtschermen in hazelaar, wilg, kastanje en robinia mogen ook niet ontbreken, juist omwille van hun ecologische karakter. Past het rustieke element niet in je tuinomgeving, dan is tropisch hout ongetwijfeld een match voor jouw exterieur. De meest courante houtsoorten zijn padoek, merbau, itauba, moabi en afrormosia. Tot slot behoren de afsluitingen in geperste bamboe en kokos tot de mogelijkheden.

Tuinschermen in composiet

Composiet is het materiaal van de toekomst, en dat is waar wij helemaal achter staan. Deze combinatie tussen hout en kunststof werd in de loop der jaren continu geoptimaliseerd waardoor er nog nauwelijks complicaties voorkomen. Binnen ons assortiment kan je rekenen op een waaier aan tuinschuttingen in verschillende stijlen: gevlochten fiber, plankenschermen, vaste schermen uit één stuk, lamellen, aluminium, PVC en glas.

Schapenomheiningen

Onze schapenomheiningen zijn opgebouwd uit een lattenwerk dat op zijn beurt verbonden is met ijzerdraad. De houtsoorten die wij voorzien voor deze schapenomheiningen, zijn kastanje en robinia. Beiden zijn landelijk én bovendien nog eens ontzettend ecologisch. Dankzij deze omheiningen is het mogelijk kleiner veel als schapen of kippen veilig in de tuin of weide te houden. We bieden de kastanjeomheiningen aan met een korte tussenafstand van 4-5 cm of met een lange van 8-9 cm. Welke je het beste kiest, zie je in het filmpje hieronder.

Paardenomheiningen

Een paardenafsluiting moet stevig en stabiel zijn om de dieren veilig op de weide te houden. Wij proberen hierin te voorzien door hoogkwalitatieve houtsoorten aan te bieden die voor een stevige afscheiding zorgen. De houtsoorten in kwestie zijn composiet, robinia, tropisch hardhout, behandeld grenen en eik.

Gelaste draad

Geen fan van hout of composiet? Dan kan je perfect met gelaste draad aan de slag. Wij beschikken over diverse hoogtes tennisdraad, gelaste draad, junglepanelen, zelfbouwpakketten en toebehoren om deze constructies mogelijk te maken. Moeite om een offerte op te maken? Laat ons je afmetingen weten, wij maken ze met plezier op voor jou!

Decoratiematten

De gelaste draad kan je eventueel bekleden met een decoratiemat, zoals een wilgenmat, bamboemat, rietmat, heidemat of boomschorsmat. Tot slot beschikken we ook over lamellen uit kunststof om je draadpanelen mee te versieren. Kortom, voor de aankleding van je metaalconstructie kan je perfect bij ons terecht.

Metaal en steen

Mag het wat meer zijn dan slechts metaal? Dan is de combinatie metaal en stenen ongetwijfeld iets voor jou. Denk hierbij aan schanskorven en steennetten. Stuk voor stuk hoogwaardige afscheidingen met een steenvulling naar keuze, zoals de wit-grijze breuksteen, Belgisch rood, lavasteen, marmer, grind, Ice Blue…

Tuinschermen beton

Tot slot zijn er nog de tuinschermen in beton. In deze categorie kan je kiezen voor schuttingen met een rotsmotief, een betonplankenscherm, een afsluiting met gladde afwerking… Aan jou om te kiezen welke het beste past in je tuinomgeving. Eén ding is zeker: dit materiaal blijft onderhoudsvriendelijk en zal met gemak vele jaren meegaan.

Heb je het lastig om de geschikte keuze te maken? Wij helpen jou met plezier! Aarzel niet om ons te contacteren of een bezoekje te brengen aan de showroom.