Ben je een echte doe-het-zelver en wil je dus zelf isoleren? Dan raad ik je aan om met isolatiematten te werken. Isolatiematten plaatsen is zeer laagdrempelig, snel en gemakkelijk. Dankzij zijn flexibele vorm kan je deze isolatie gebruiken tussen alle metalen en houten constructies, spanten, keepers en dergelijke meer. Flexibel, maar toch rigide, waardoor deze mooi op zijn plaats zal blijven liggen. Eenmaal je de matten tussen de kepers hebt geplaatst, kan de houten of metalen constructie worden afgewerkt met een afwerkingsplaat zoals een gipsvezel- of houtvezelplaat.
Isolatiematten zijn flexibele isolerende matten op basis van isolerende vezels: houtwol, schapenwol, hennepwol.
Deze matten zijn bij voorkeur opgebouwd uit ecologisch verantwoorde nagroeibare of teelbare materialen.
Opteren voor dit isolatiemateriaal valt doorgaans iets duurder uit, maar je helpt er alvast de natuur mee en boet niet in aan kwaliteit.
Isolatiematten kennen vooral hun toepassing in wanden en daken, zonder enige verschuiving van plaats na verloop van tijd.
Dergelijke matten worden vooral geplaatst in valse wanden en kunnen ook fungeren als dakisolatie.
De plaatsing van deze thermische isolatie zorgt ervoor dat de warmte in de ruimte behouden blijft. Naast een thermische isolatie bieden ze ook een degelijke geluidsisolatie.
Dankzij hun ademende structuur zorgen ze voor een gezond en dampopen leefklimaat.
En dragen ze bij aan het creëren van 1 isolatieschil met betrekking tot de constructie.
Het plaatsen van isolerende matten is zeer laagdrempelig, snel en gemakkelijk; en kan dus perfect gebeuren door doe-het-zelvers.
Eenmaal deze matten tussen de kepers geplaatst zijn, kan de houten of metalen constructie afgewerkt worden met een afwerkingsplaat zoals een gipsvezel- of houtvezelplaat
Met isolatieplaten kan je dan weer een houten skelet dat met isolatiematten is opgevuld, visueel verbergen. De platen zijn heel licht en voorzien van een tand-groefsysteem, waardoor ze gemakkelijk aansluiten.