Constructie

Constructiehout voor iedere schrijnwerker of doe-het-zelver

Wanneer je een pergola, tuinhuis of ander bijgebouw in eik, lariks (douglas) of tropisch hardhout wil bouwen, kom je beslist aan je trekken. Wat hebben we precies in de aanbieding? In de eerste plaats alle materialen om een sterk geraamte of gebinte te maken. Zelfs een grote overspanning kan je overbruggen dankzij onze rustieke constructiebalken van 15 x 15 cm. En alles kan je perfect zelf doen, ideaal om op je eigen tempo het gewenste resultaat te bekomen.

Tropisch hout

Onder tropisch constructiehout verstaan we meteen de klassieke houtsoorten, zoals azobé. Wij bieden deze topper aan in de vorm van balken. Toch eerder planken nodig voor jouw constructie? Wij voorzien die voor jou alvast in bankirai, een gevestigde waarde binnen het hout.

Geïmpregneerd grenen

Met behandeld grenenhout kan je de kosten flink drukken door zijn geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Concreet bieden wij het hout aan in balken, planken met verschillende diktes en breedtes en tot slot ook als blokhutplank. Na verloop van tijd zal de gifgroene kleur verdwijnen. Ideaal voor een rustieke sfeer.

Steigerhout

Ook steigerhout blijft een klassieker. Deze onbehandelde planken uit Europees hout blijven een lust voor het oog dankzij hun rustieke, fijnbezaagde afwerking. Wij beschikken over de donkere, verouderde en de goudgele, nieuwe versie. Perfect om je gloednieuwe tafel mee in elkaar te timmeren!

Lariks (douglas)

Een opkomende, halfharde houtsoort waaruit tegenwoordig veel constructies uit worden opgetrokken, is lariks (douglas). Ook dit hout bieden wij aan in verschillende vormen, variërend van vierkante balken tot geschaafde of fijnbezaagde kepers. Zijn voornaamste kenmerken? Duurzaam, ecologisch en een lust voor het oog!

Thermowood

De charme van thermisch behandeld hout al ontdekt? Dit grenenhout werd dankzij een thermische behandeling opgewaardeerd naar de hoogste duurzaamheidsklasse. Het gevolg? Ontzettend stabiel hout waarbinnen het bacteriële leven verdwenen is. En dit fantastische hout is beschikbaar in ofwel balken, ofwel blokhutplanken.

Eik

Wat is er landelijker en luxueuzer dan eik? Deze Europese hardhoutsoort zorgt steeds voor een ontzettend charmante sfeer in jouw tuinomgeving. Met zijn massieve uitstraling blaas je je gasten telkens weer omver. Tot onze producten behoren de vierkante constructiebalken, maar ook de planken waar je een heleboel constructies mee kan bekleden.

Robinia

Ga je liever nog een stap ecologischer, en verkies je Europees hardhout met de langste levensduur (25 +) bij contact met grond en aarde? Robiniahout is dan jouw perfect match! Met zijn goudgele kleur vertoont hij gelijkenissen met eik, maar is toch een pak grilliger, maar evenzeer naturel qua vorm. Wij beschikken alvast over de geschuurde spintvrije palen, de dwarsliggers en rechthoekige constructiebalken.

Dak

Op zoek naar de geschikte dakbedekking? Ons gamma bestaat uit velerlei producten, zoals sandwichpanelen, shingles, pannen en platen. Je kan je niet alleen tot ons wenden voor de bedekking zelf, maar ook voor de voorbereiding zoals een folie of damprem. Kortom, het totaalpakket vind je bij ons.

Varia

Vanzelfsprekend bieden we ook extra hulpmiddelen aan waardoor je je constructie nog meer kan optimaliseren. Zo zijn er nog de steenschotten, beschikbaar in douglas en azobé. Daarnaast zijn er ook de schoren (met pen-gatverbinding) die nodig zijn voor versteviging van het geheel. Tot slot bieden we ook de nodige sokkels aan om je paal met de betonnen grond te verbinden zonder dat het hout aangetast raakt.

Heb je nog nood aan extra uitleg over onze producten, of praktische vragen over jouw bestelling? Laat gerust iets weten en contacteer ons meteen!