Palen

Houten weidepalen plaatsen, of liever een paal voor je tuinscherm?

Vierkant, puntig of rond? Een paal in de grond plaatsen is noodzakelijk voor de stevigheid van je constructie. Wij bieden palen die perfect passen bij iedere situatie. En dat in allerhande diktes of lengtes. Onze verschillende types? Wij beschikken over weidepalen, vierkante palen, gleufpalen, metalen palen en halfronde palen. Niet alleen de palen kunnen wij ter beschikking stellen, maar ook de toebehoren om de palen een langere levensduur te bezorgen, te versieren of vast te zetten in de grond of op beton.

Ronde palen

Onze ronde palen zijn gemaakt uit Europese houtsoorten met een hoge duurzaamheid. Denk hierbij aan kastanje, robinia en geïmpregneerd grenen. Die worden ook standaard als weidepaal voorzien. Daarnaast zijn er ook steeds onze bamboepalen, die eerder als decoratief worden beschouwd en perfect passen binnen een Aziatische setting.
Kastanje Weidepalen - foto 2

Vierkante palen

Een vierkante paal is het geschikte hulpmiddel om een tuinscherm of damwandconstructie te plaatsen. Hierbinnen beschikken we over verschillende materialen: zowel Europees als tropisch, maar evenzeer in composiet. Binnen de tropische hardhoutsoorten is er azobé, dat wij zowel en in fijnbezaagde als geschaafde afwerking kunnen aanbieden. In het segment van de Europese houtsoorten is er het geïmpregneerd grenen dat dankzij zijn behandeling een langere levensduur gekregen heeft. Daarnaast beschikken we ook over vierkante palen in robiniahout die wij aanbieden in verschillende formaten. Als laatste categorie is er composiet, het kunststof dat gekend staat om zijn lange levensduur in contact met grond en aarde.

Gleufpalen

Onze vierkante gleufpalen die we combineren met schuttingen bieden wij aan in diverse uitvoeringen. Enerzijds zijn er de palen in aluminium, die qua levensduur tot de top van ons gamma behoren. Wat betreft de houtsoorten, beschikken wij over thermowood, geïmpregneerd grenen en tropisch hardhout. Dit zijn stuk voor stuk fantastische houtsoorten met elk een eigen karakter die jouw plankenscherm de ondersteuning biedt die het verdient. Tot slot is er ook nog het beton, dat net als het aluminium lange tijd ongehavend blijft in contact met grond en aarde.
Geimpregneerde grenen palen met Gleuf 30 & 50 mm - foto 8

Metalen gelakte palen

Sommige tuinafsluitingen vereisen volle palen uit metaal en worden niet in een gleuf geplaatst. Deze metaalpalen zijn gelakt en bovendien beschikbaar in meerdere kleuren.

Halfronde palen

Zijn volle palen niet wat je zoekt? Onze halfronde palen uit kastanje en geïmpregneerd grenen bieden de natuurlijke oplossing voor jouw tuinconstructie in hout, zoals een paardenomheining. Aan jou de keuze!

Toebehoren

Bij de palen kan je nog extra toevoegingen doen, zoals het rotting onderaan vermijden door middel van een paalpunt. Wil je je paal aan de bovenkant decoreren? Dan kan je kiezen voor een paalornament. Andere bijhorende producten zijn onder andere een verstelbare paalvoet, een u-profiel in hardhout, postsavers, paalhouderoeten, H-ankers, turbobeton en betonvoeten.

Heb je nood aan meer uitleg? Wij zorgen voor de toelichting! Aarzel niet om ons te bellen, te mailen of de showroom te bezoeken.