Terras

Het terras leggen van je dromen? Zalig genieten!

Talrijke houten en stenen terrassen in alle soorten aan een schappelijke prijs, dat is waar wij voor staan. De reden? Om jou de allerbeste oplossing te bieden zodat jij langdurig kan genieten van jouw vlonder. Verkies je een klassieke vloer, of mag het uitzicht gerust wat moderner? Een vlonderplank met ribbel of toch liever vlakke vloerdelen? Bevestiging met clips, of toch liever op de klassieke manier? Het kan allemaal! Kies uit Europees hout, tropisch hout, natuursteen, klinkers, composiet of grind. Heb je ook nood aan de toebehoren, zoals onderbalken of terrasdragers? Geen probleem, bij ons kan je meteen terecht om meteen je terras te monteren: van de fundering tot de steenschotten, planken of klinkers voor jouw sierbestrating.

Europees hout

Enerzijds bieden we jou een heleboel verschillende terrasplanken aan in Europees hout, zoals eik, geïmpregneerd grenen, lariks (douglas), robinia en thermowood. Hun handelsmerk? Stuk voor stuk zorgen ze voor een rustieke, charmante en landelijke sfeer in jouw tuinomgevingen. Deze planken combineren met hun noesten en lijnen perfect met tuinmeubelen en schuttingen die eenzelfde, natuurlijke bezitten. Bovendien zijn ze afkomstig van lokale bodem, wat voor een ecologisch karakter zorgt. Deze houtsoorten zijn ook beschikbaar met een FSC-keuring, wat ervoor zorgt dat je met jouw aankoop kan bijdragen tot verantwoord bosbeheer. Wat zijn nu exact de aandachtspunten bij het plaatsen van een terras in Europees hout?
• Bestel 5-10% extra hout om verzaagd verlies, zoals kopse scheuren of gaten dankzij te diepe noesten, op te vangen. Voor eik, een nerveuze houtsoort, voorzie je best 10% extra.
• Planken op volle lengte zijn dus een risico, je kiest dus het beste voor iets langere planken. De optimale en meest natuurlijke oplossing blijft nog steeds plaatsen in wildverband.
• Bevestigen doe je het beste met schroeven uit inox. Clips zijn niet mogelijk omwille van de nervositeit van het hout, behalve bij thermowood die een pak stabieler is
• Zorg steeds voor de nodige tussenafstand tussen de planken om het werken toe te laten. Een tussenafstand van minimum x mm is aangewezen.

Tropisch hardhout

Daarnaast zijn er ook nog de tropische hardhoutsoorten, die met hun strakke look een tuinomgeving op een moderne manier kunnen aankleden. In ons gamma bevinden zich onder meer bamboe, bankirai, bilinga, itauba, ipé, massaranduba, merbau, okan, padoek, purperhart en tali. Ze gedijen elk op hun eigen manier perfect in een exterieur waarin eigentijdse elementen aanwezig zijn, zoals een zitbank in teak. Hou er rekening mee dat:
• Het hout stabieler is, maar op volle lengte werken een risico inhoudt. Zorg daarom steeds voor iets langere planken dan de volle lengte die je nodig hebt, of ga opnieuw in wildverband werken
• Je best nog steeds voor 5 tot 10% extra hout zorgt, zo vermijd je verrassingen
• Een tussenafstand van x mm aanbevolen is
• Je in vele gevallen kan kiezen tussen clips en schroeven. Een onzichtbare clipbevestiging is mogelijk dankzij de stabiliteit van het hout. Kies je toch voor schroeven, gebruik dan inox

Composiet

Voor composiet, dat zich als een onderhoudsvriendelijke terrasplank verhoudt, hoef je geen rekening te houden met het bestellen van extra planken. Zorg er wel voor dat je de plaatsingsvoorschriften correct naleeft en ook voldoende spatie tussen de planken hanteert, want composiet kan wel degelijk werken.

Natuursteen

In de categorie van de blauwsteen vinden we onder meer de Oosterse, Chinese en Belgische tegels terug. Ook de leisteen, tandur, basalt en graniet zijn aanwezig in ons spectrum aan blauwsteensoorten. Geen fan van tegels om je oprit mee te bestraten? Dan kan je ook steeds opteren voor klinkers en diverse grind- of splitsoorten.
Ook voor onze natuursteentegels houd je best rekening met volgende aandachtspunten:
• Je voorziet best een voeg om uitzetting van het natuurlijk materiaal op te vangen. Houd dus rekening met uitzetvoegen.
• Voor het plaatsen van een tegel op tegeldragers opteer je best voor een dikte van 3 cm, bij keramische tegels volstaat een dikte van 2 cm.
• Er kan steeds een kleurverschil zitten binnen dezelfde partij.
• Blauwe hardsteen is een natuurlijk product, wat met zich meebrengt dat die na verloop van tijd, door invloed van zon, regen en wind een eigen patina en uitstraling kan verkrijgen.
• Natuursteen zal door de regen of ochtenddauw steeds glad zijn. Dit kan ietwat verholpen worden door een ruwere afwerking van het oppervlak zoals gevlamd.


Heb je het moeilijk om de juiste keuze te maken of wegwijs te geraken uit de verschillende mogelijkheden? Wij staan jou graag te woord! Aarzel niet om ons te contacteren of een bezoekje te brengen aan de showroom.