Je kan bij Bestrating kiezen uit de volgende categorieën

Bestrating


Wat is een oprit zonder bestrating? Het is het eerste wat je gasten zien als ze op jouw adres aankomen. De stenen waarop ze tot aan jouw voordeur wandelen, zijn net zoals je gevel of voortuin cruciaal voor de eerste indruk van jouw woning. Ready to make a good first impression?

Wat is bestrating?


Bestrating is een verharding van jouw perceel. Het is een harde bovenlaag die wordt aangelegd in jouw tuin om een terras aan te leggen of op de oprijstrook vooraan de woning om een oprit aan te leggen. Bestrating wordt opgebouwd uit losse elementen, die in meer of mindere mate met elkaar verbonden zijn. Iedereen die een woning bouwt of verbouwt, komt zo in aanraking met bestratingswerken. Vandaar zijn er ontelbaar veel vormen, patronen en verbanden waarin jij jouw bestrating kan aanleggen.

Welke soorten bestrating bestaan er?


Wij maken als het gaat om bestrating een onderscheid tussen een aantal grote groepen. Er bestaan tuintegels, klinkers, platines, kasseien en grind. Elk met zijn voor- en nadelen, afhankelijk van de toepassing en de gewenste uitstraling. Afhankelijk van jouw keuze kan je ook nog bepalen in welk verband of patroon je de bestrating plaatst. Een visgraatverband kennen de meeste mensen ondertussen wel. Maar heb je ook al gehoord van een elleboogverband of molenwiekverband?

Wat is er nodig om zelf bestrating aan te leggen?


Als je overweegt om zelf je bestrating aan te leggen, geven we jou graag even mee wat je zeker niet over het hoofd mag zien. Uiteraard heb je grind of stenen nodig om jouw oprit of terras aan te leggen met bestrating. Daarnaast is het ook belangrijk om hoogzand, ook wel geel zand, in huis te halen. Dat heb je nodig om een zandbed te maken. Dat zandbed dien je af te sluiten met een kantopsluiting. Daarvoor kan je gebruik maken van een palissade of opsluitbanden. Verder heb je nog wat klassiek gereedschap nodig, zoals een waterpas, meetlint, hamer, hark,… Iets minder klassiek is de trilplaat die je gebruikt om de bestrating aan te trillen. Tot slot gebruik je voegzand om de voegen tussen de losse elementen te vullen.

Wat is de prijs van bestrating?


Bestrating kan je zo duur maken als je zelf wil. Het goedkoopst is natuurlijk als je zelf je bestrating plaatst. Dan kan je zelfs het budget voor de materialen misschien wat opkrikken. De prijs voor kwalitatieve bestrating varieert tussen de €30 en €150/m².