Tropisch hardhout

€ 124,95 / m²

Iroko blokprofiel triple 24mm horizontaal/verticaal

Kenmerken Wil je een duurzame gevelbekleding voor je woning, tuinwand, tuinberging, poolhouse of enig ander bijgebouw? Dan is de iroko de ideale houtsoort voor jouw project. Met de kwaliteit...

Meer informatie »
€ 154,35 / m²

Padouk blokprofiel triple 21mm

Kenmerken Padouk is het voorbeeld als het gaat om tropisch hardhout. Met de natuurlijke duurzaamheidsklasse van dit hout zal jouw gevel wel meer van 25 jaar meegaan. De typische koraalrode...

Meer informatie »

Tropisch hardhout triple blokprofielen


Een prachtige, gebalanceerde gevelbekleding met triple blokprofielen? Dat krijg je met tropisch hardhout. Deze houtsoort wordt getypeerd door de rustige houttekening, zonder uitgesproken nerven en zonder knopen! Hierdoor is er meer ruimte voor de voegen om tot hun recht te komen en krijg je een rustiger geheel. De ideale houtsoort dus om een triple blokprofiel mee vorm te geven.

Uit welke tropische hardhoutsoorten kan ik kiezen voor mijn triple blokprofielen


Bij ons kan je kiezen tussen triple blokprofielen uit iroko en padoek. Beide houtsoorten hebben een hoge duurzaamheidsklasse, waardoor je meer dan vijfentwintig jaar kunt genieten van je prachtige gevelbekleding. Ook de vormvastheid en stabiliteit zijn nagenoeg hetzelfde bij beide houtsoorten.

Padoek wordt vooral gekenmerkt door de koraalrode kleur. Het is niet voor niets dat de Fransen deze houtsoort ook ‘Corail’ of ‘koraal’ noemen. Bij blootstelling aan zonlicht en regen verdwijnt deze rode kleur na twee weken naar een donker bruin. Met behulp van beits of houtolie kan je deze unieke kleur wel behouden voor langere tijd.

Wie geen fan is van de rode padoek-kleur, kan ook kiezen voor iroko. Deze houtsoort heeft een warmere, bruine kleur. De nerven in dit hout zijn zo subtiel, dat het wel een egale, gladde plank lijkt.

Welke houtsoort je ook kiest, na verloop van tijd zullen ze beide vergrijzen na verloop van tijd. Dit is een natuurlijk proces dat geen invloed heeft op de duurzaamheid of de stevigheid van het hout. Wil je de kleur toch langer behouden? Dan raden we een houtolie of beits aan die je periodiek aanbrengt.

Welke uitstraling krijgt mijn gevel met triple blokprofielen?


Je kan zelf nog kiezen of je deze triple blokprofielen horizontaal of verticaal plaatst. Afhankelijk van de lichtinval in de tuin, krijg je zo elk een andere uitstraling. De schaduwvoegen tussen ieder blokje geven wel een mooie toets aan je gevel en dankzij de subtiele houttekening komen deze voegen beter tot hun recht.