Composiet

€ 121,50 / m²

Composiet dubbel blokprofiel WEO60 - Ipé

Kenmerken Als je van plan bent om je gevel te (her)bekleden, en op zoek bent naar een eigentijdse bekleding die onderhoudsarm, uiterst duurzaam en ook nog eens volledig jouw smaak is, dan is...

Meer informatie »
€ 121,50 / m²

Composiet dubbel blokprofiel WEO60 - Red Ceder

Kenmerken Door te kiezen voor een gevelbekleding uit houtcomposiet realiseer je een gevel die over de uitstraling beschikt van een ‘gevel met houten planken’, maar dan met de voordelen van...

Meer informatie »
€ 121,50 / m²

Composiet dubbel blokprofiel WEO60 - Teak

Kenmerken Met de juiste gevelbekleding is het mogelijk om je woning of bijgebouw een persoonlijke toets te geven. Alles begint bij de keuze van het juiste materiaal. Zoek je een bekleding die...

Meer informatie »

Composiet Dubbel Blokprofiel


Wil je jouw gevel vormgeven met afzonderlijke latjes, maar toch een vredig geheel verkrijgen? Dan zijn de dubbele blokprofielen ideaal voor de gevel van jouw project. Je krijgt een prachtig contrast tussen het vlakke hout op de blokjes en de donkere schaduwvoegen. In vergelijking met het tripel blokprofiel, zijn de blokjes net iets breder, waardoor je een rustiger geheel krijgt. Dit resulteert in een moderne en strakke look met toch nog een natuurlijk karakter, aangezien we hout hebben nagebootst.

Waar kan je deze dubbele blokprofielen uit composiet voor gebruiken?


Deze dubbele blokprofielen worden meestal gebruikt voor de bekleding van gevels, zowel van een woning als een tuingebouw, zoals een poolhouse, een tuinberging, een prieeltje of een garage. Het is allemaal mogelijk met deze stevige en duurzame composiet profielen.

Naast gevelbekleding kan je deze dubbele blokprofielen ook gebruiken voor het bekleden van andere objecten in de tuin. Wat dacht je van eigen plantenbakken? Of misschien een tuinwand? Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kan deze planken ervoor gebruiken. En door kleine objecten te bekleden met dit materiaal kan je nog gemakkelijk restpartijen verwerken. Reduce, reuse, recycle!

Hoe zijn deze dubbele blokprofielen vormgegeven?


Om deze dubbele blokprofielen vorm te geven, maken we een mengeling met houtschilfers en kunststoffen. Dit zijn recyclageproducten, waardoor we dus de afvalberg verminderen. Het resultaat is een blokprofiel dat bijzonder stevig en duurzaam is en jarenlang jouw project zal doen stralen.

Vervolgens hebben we een kleurstof toegevoegd aan deze hout-kunststof-mengeling. Hierdoor krijgen deze planken dus die warme kleur zonder dat het na verloop zal afbladeren of verkleuren. We hebben verschillende houtkleuren in ons assortiment, van lichtbruin zoals Red Ceder tot koffiebruin zoals ipé en teak.

Hoe onderhoud je deze composiet dubbele blokprofielen?


Goed nieuws, want deze blokprofielen hoef je helemaal niet te onderhouden. Geen houtolie of beits komt hier aan te pas! De charmante houtkleur zal namelijk niet vervagen of vergrijzen en ook de duurzaamheid is niet afhankelijk van eventuele behandelingen na de plaatsing. En is er toch wat vuil op je gevelbekleding? Dan kan je die heel gemakkelijk wegpoetsen met wat water en een sopje.