Thermowood

€ 116,25 / m²

Thermo ayous blokprofiel quatro 26 mm

Kenmerken Je kent vast al de enkele, dubbele en driedubbele blokprofielen uit ons assortiment. Nu hebben we ook quattro blokprofielen in de aanbieding! In combinatie met de ayous-houtsoort,...

Meer informatie »
€ 78,20 / m²

Thermowood blokprofiel quatro 26mm

Kenmerken Na een enkel, dubbel of triple blokprofiel is het quattro blokprofiel de nieuwste variant binnen het assortiment blokmotief gevelprofielen. Deze profielen zijn voorzien van vier...

Meer informatie »

Thermowood 4-rib profiel


Al jaren heb ik het gevoel dat het cijfer "4" me in het leven achtervolgt. Ik ben 4 weken te vroeg geboren waardoor ik verjaar op 4 april. Als peuter danste ik telkens uitbundig wanneer mijn vader de vier seizoenen van Vivaldi liet afspelen. Op het moment dat ik als preminiem startte met voetballen, kreeg ik het shirtje met rugnummer 4 van mijn trainer. Ondertussen woon ik in een vierkantshoeve in de vierseizoenenstraat met huisnummer 4 en rij ik in ons landelijk dorp rond met een 4x4. Zelfs mijn lievelingspizza is een quattro formagi en je wil niet weten hoeveel klavertjevieren ik al in mijn leven ben tegen gekomen.
Toen ik een keuze moest maken om mijn gevel te bekleden, heb ik in een mum van tijd gekozen voor het 4-rib blokprofiel in thermowood. Geloof het of niet, maar ik was onmiddellijk verkocht.

Waarom je gevel bekleden met een thermo 4rib-profiel?


Heb je zelf niks met het cijfer "4"? Wees dan niet getreurd want gelukkig zijn er ook objectieve redenen waarom je zou kiezen voor een quattro blokprofiel:
Het bestaat uit vier fijne en lichtjes afgeronde blokjes. Tussen de blokjes wordt een uniek schaduweffect gecreëerd waardoor je een zeer apart lijnenspel verkrijgt. Het profiel wordt in onze zagerij op een specifieke manier gefreesd waardoor de blokjes van verschillende planken perfect op mekaar aansluiten. Zo krijg je een opeenvolging die tot in de puntjes klopt met telkens een zelfde spatiëring in een volledig gesloten gevelbekleding.

Thermowood of thermo ayous?


Een quattro blokprofiel in een strakke, verfijnde uitvoering is enkel te verkrijgen in thermisch behandelde houtsoorten. Enerzijds in thermowood waar de typische tekening van dennenhout en knopen mee de uitstraling bepalen. Anderzijds in thermo ayous, een houtsoort die noestenvrij is en een heel subtiele houttekening heeft. Zo kan je zowel in een iets landelijkere toepassing als in een moderne nieuwbouw een quattro blokprofiel tot zijn recht laten komen.