Thermo essen

Prijs op aanvraag

Thermo Z-profiel Essen - 20 mm met clipsysteem

Kenmerken Wil je je huis of bijgebouw een moderne en strakke uitstraling geven? Met dit thermo essen Z-profiel krijg je die moderne look waarnaar je op zoek bent! De gevelbekleding thermo...

Meer informatie »

Thermo essen


Laten we eens wat essenhout doen transformeren? Normaal is deze houtsoort niet erg duurzaam en geschikt voor gevelbekleding, maar dankzij de thermische behandeling is thermo essen juist uitermate geschikt voor buiten gebruik. Het is zo stabiel, vormvast en weerbaar dat we het gebruiken voor gevels, poorten, tuinhuizen en terrassen. Zo veel toepassingen, dat kan toch alleen maar betekenen dat het een uitstekende houtsoort is?

Een bijzonder snelle plaatsing!


Thermo essen is bijzonder vlot te plaatsen aan jouw gevel. De planken klikken namelijk vlot aan jouw gevel, voor een onzichtbare plaatsing. Geen schroefkoppen of nageltjes te zien! Je kan gewoon genieten van vlakke, effen planken aan je gevel.

Moet ik thermo essen onderhouden?


Neen, na de plaatsing heb je helemaal geen werk aan je gevelbekleding uit thermo essen. Zonder onderhoud kan jouw gevelbekleding wel meer dan vijventwintig jaar meegaan. Het hout zal wel na verloop van tijd vergrijzen, maar door een keer per jaar houtolie of beschermende beits aan te brengen, kan je langer genieten van die warme bruine kleur.

We raden wel aan om een of twee keer per jaar schoon te maken met wat water en zeep.

Zijn thermo essen Z-profielen milieuvriendelijk?


Thermo essen is zeker een milieuvriendelijke houtsoort. Het is niet alleen van Europese afkomst (en heeft dus een minder lange weg af te leggen naar ons magazijn), maar bij de thermische behandeling komen geen chemicaliën aan te pas. Ten slotte kan je ook erg lang genieten van je gevelbekleding uit essen. Kortom, dit is echt een plank voor zij die zoeken naar een stijlvolle gevel, maar ook hun steentje bijdragen aan het milieu.