Ceder

€ 87,45 / m²

Ceder parallellogram

Kenmerken Ceder staat bekend als een houtsoort met een grote stabiliteit, grote duurzaamheid en is makkelijk te verwerken in vele projecten. Je ziet ze dan ook vaak als tuinwand- of...

Meer informatie »

Ceder gevelbekleding


Sauna’s zijn de ideale manier om even te ontspannen na een stressvolle dag op het werk. Maar de volgende keer dat je eens jezelf laat verwennen in zo een hete kamer, wrijf dan maar eens over de wanden van de sauna. Ja hoor, dat is cederhout! Deze houtsoort heeft een typische heerlijke geur, die soms ook wordt gebruikt in drankjes, parfums en tonics.

Welke voordelen heeft cederhout gevelbekleding voor jouw project?


Cederhout heeft verschillende voordelen voor jouw gevel. Het is bijzonder licht van gewicht, waardoor de plaatsing nog vlotter en gemakkelijker zal verlopen. Eenmaal het klusje geklaard is, zal deze houtsoort ook bijzonder lang meegaan: je zal ongeveer twintig tot vijfentwintig jaar van je prachtige gevelbekleding kunnen genieten. Ook onderhoud is niet noodzakelijk bij deze houtsoort; zonder olie of beits zal jouw gevelbekleding lang mooi blijven.

Is cederhout milieuvriendelijk?


Ja en nee. Ja, cederhout is milieuvriendelijk, omdat we deze houtsoort niet moeten behandelen met chemicaliën. Ceder gevelbekleding is van nature al duurzaam genoeg. Deze houtsoort komt wel oorspronkelijk uit Canada. Het heeft dus een iets langere weg af te leggen dan bijvoorbeeld de Europese houtsoorten.

Welke uitstraling heeft cederhout gevelbekleding?


Cederhout gevelbekleding heeft oorspronkelijk een lichtbruine tot chocoladebruine kleur. Je kan echter ook cederhout tegenkomen met een licht roze kleur. Na verloop van tijd zal deze kleur vervagen tot een zijdeglanzend, egaal grijs.