Je kan bij Planken kiezen uit de volgende categorieën

Houten gevelplanken


Heb je soms ook het gevoel dat je even wil herbronnen? Even het hoofd leeg maken en nadenken over wat echt nodig is? Ieder jaar boek ik een weekendje in een boomhuttenpark waar ik, afgesloten van het moderne leven, even terug kan naar de basis van alles. Geen prikkels, geen verplichtingen, geen verwachtingen. Het is die rust en eenvoud die ik ook voel bij gewone, simpele planken in Europees hout als gevelbekledingsprofiel. Geen franjes, geen versiersels, geen tierlantijnen. Dat is fantastisch toch?

Waarom houten planken als gevelbekleding gebruiken?


Planken zijn de basis van alle gevelbekleding en geven mij het meest het gevoel van verbondenheid met de natuur en in het bijzonder de Europese bossen waar ik graag ga wandelen. Planken leunen nog het dichtst aan bij de bomen waaruit ze werden verzaagd.
Om die reden ben ik ook het verzotst op een bezaagde of fijnbezaagde afwerking. Voor mij mag het allemaal wel nog wat ruwer en minder bewerkt aanvoelen. Al begrijp ik perfect dat anderen zouden kiezen voor geschuurde of geschaafde planken. Daarbij maak je bijvoorbeeld komaf met splinters. Wat uiteraard heel handig is als je kinderen hebt rondlopen.

Kan ik planken als horizontale of verticale gevelbekleding plaatsen?


Planken passen in mijn ogen perfect bij een landelijke woonstijl en zijn voor mij een heel goede keuze voor de bekleding van een natuurlijk bijgebouw of plattelandse schuur. Ze kunnen in een overlap geplaatst worden in een horizontale gevelbekleding of in een verticale bekleding met een voegje tussen.