Geïmpregneerd grenen

Promotie
€ 7,80  € 5,95 / stuk

Geïmpregneerd grenen plank 2 x 9,5 cm - geschaafd

Kenmerken Deze planken hebben een geschaafde afwerking. Ze zijn glad en volledig splintervrij, voor veilige constructies, die er bovendien erg clean en netjes uitzien. Dit hout onderging een...

Meer informatie »
Promotie
€ 10,40  € 7,95 / stuk

Geïmpregneerd grenen plank 2 x 14,5 cm - geschaafd

Kenmerken Deze planken in geïmpregneerd naaldhout zijn ideaal voor alle soorten constructies. Van kaders voor bijgebouwen en tuinhuizen, tot dierenverblijven zoals honden- en kippenhokken,...

Meer informatie »
Promotie
€ 12,79  € 9,85 / stuk

Geïmpregneerd grenen plank 2,6 x 14,5 cm - geschaafd

Kenmerken De geïmpregneerde planken in naaldhout zijn ideaal voor alle soorten constructies. Van kaders voor bijgebouwen en tuinhuizen, tot dierenverblijven zoals honden- en kippenhokken,...

Meer informatie »

Geïmpregneerd grenen planken


Tuincoach Evelien vertelde ons eens dat een tuin echt een plek moet zijn waar je kunt ontspannen, waar de natuur terugkomt en waar je dus volledig jezelf kunt zijn. Maar dat hoeft niet altijd zo duur te zijn als je denkt. Ook degene met het kleinste budget moeten een project kunnen realiseren in de tuin. En daar komen deze planken uit geïmpregneerd grenen dus erg van pas! Deze verhogen de landelijke, natuurlijke uitstraling van je bijgebouw en zijn bovendien bijzonder betaalbaar. Het beste van twee werelden dus!

Gaan deze planken uit geïmpregneerd grenen lang mee?


Deze planken zijn gemaakt uit dennenhout, war oorspronkelijk geen duurzame houtsoort is. Door ze te behandelen met chemicaliën, een proces dat we beter kennen als impregneren, krijgt dit soort gevelbekleding wel een hogere duurzaamheid. Op die manier kan je wel 15 jaar genieten van jouw bekleding.

Welke uitstraling krijg je met een gevel uit geïmpregneerd grenen planken?


De gevel van jouw bijgebouw of tuinhuis krijgt met deze planken een erg landelijke en natuurlijke uitstraling. Je kan aan het oppervlak nog duidelijke houtnerven en knopen zien en de rand van deze planken zijn bovendien golvend, als de schors van een boom. Wij raden zeker aan om deze planken met een kleine overlap aan je gevel te bevestigen. Hierdoor krijg je extra het gevoel van een blokhut.

Deze houtsoort heeft oorspronkelijk een goudgele kleur, maar door de chemische behandeling zien we ook een groene schijn over de hele plank. Na veel blootstelling aan regen en zonneschijn zal ook dit hout vergrijzen en de groene schijn verdwijnen.

Is een gevel uit geïmpregneerd grenen planken duur?


Nee, want een van de super-kwaliteiten van deze geïmpregneerd grenen planken is juist dat ze heel budgetvriendelijk zijn. Het proces van impregneren is een heel goedkoop proces, waardoor deze planken ook bijzonder weinig kosten. Op die manier kan elke klusser en elke doe-het-zelver genieten van een prachtige gevelbekleding, en maakt budget niet veel uit!