Robinia

€ 9,45 / stuk

Robinia palen vierkant 06 x 06 cm

Kenmerken De vierkante palen in robinia behoren tot de hoogste duurzaamheidsklasse. De paaltjes zullen in contact met grond en aarde een levensduur kennen van 25 jaar en meer. Je hoeft ze...

Meer informatie »
€ 20,80 / stuk

Robinia palen vierkant 08 x 08 cm

Kenmerken Ben je geen fan van de rustieke vormen van een geschilde robinia weidepaal? Dan zijn deze vierkante paaltjes ideaal! Je krijgt de strakheid van een vierkante paal, in combinatie met...

Meer informatie »
€ 32,90 / stuk

Robinia palen vierkant 10 x 10 cm

Kenmerken Robinia behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse. Dit betekent dat de vierkante palen meer dan 25 jaar zullen meegaan wanneer ze in de grond geplaatst worden. Palen met...

Meer informatie »

Robinia vierkante palen


De ultieme Europese hardhoutsoort? Dat is robinia uiteraard! Palen uit deze houtsoort zijn uitermate duurzaam. Zelfs in contact met vochtige aarde kunnen deze palen vijventwintig jaar meegaan en zullen ze niet uitzetten of vervormen.

Welke uitstraling hebben deze robinia vierkante palen?


We doen ons best om deze robinia palen in een zo vierkant mogelijke vorm te verzagen. Robinia is echter een houtsoort die bekend staat om zijn krommingen. Hierdoor kunnen we niet garanderen dat deze palen 100% kaarsrecht zijn. Ook de vorm is soms niet volledig vierkant. Maar dit verhoogt juist het rustieke karakter van deze palen.

De bovenkant van deze palen zijn vlak en netjes afgewerkt, wat perfect past bij de rechte vorm van jouw houten tuinafsluiting. De onderkant van de palen hebben een scherpe punt, om ze gemakkelijk diep in de grond te kloppen.

Hoe gebruik ik deze robinia palen?


Je gebruikt deze vierkante robiniapalen vooral voor het plaatsen van tuinschermen. Deze zitten meestal achter het scherm, waardoor ze volledig verstopt zitten, maar jouw project toch van die stevigheid te voorzien. Hierdoor maakt de rechtheid van de palen ook niet veel uit. Deze palen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor je kan kiezen welke paal het best is voor jouw project.

Daarnaast zijn deze palen ook perfect bij beschoeiingen aan het water of als afrasteringspaal, omdat ze zo goed tegen water kunnen.