Kastanje

€ 7,60 / stuk

Kastanje palen halfrond 10 -12 cm

Duurzame natuurlijke halfronde ontschorste kastanje palen met een diameter van 10-12 cm. Bij halfronde palen worden volle palen van 10 - 12 cm gehalveerd. De gezaagde, niet-gepunte palen zijn in 2...

Meer informatie »

Kastanje halfronde palen


Kies je voor kastanje? Dan kies je voor landelijke kwaliteit! Deze halfronde palen hebben een ruwe, natuurlijke vorm die erg past binnen een landelijke tuinomgeving. Bovendien zijn deze palen ideaal als tuinafsluiting voor jouw schapen, alpaca’s of geiten. De natuurlijke duurzaamheid en het rustieke karakter zijn dus stuk voor stuk redenen om te kiezen voor palen uit kastanje.

Welke voordelen hebben kastanjepalen voor jouw omheining?


Er zijn verschillende voordelen aan kastanjepalen voor jouw dierenafsluiting. Zo gaan ze tussen de vijftien en vijfentwintig jaar mee, zelfs in contact met de grond! Dit hout is ook sterk genoeg om jouw dieren veilig te houten en flinke stoten te verdragen. Bovendien smaakt dit hout redelijk zuur, waardoor jouw boerderijdieren niet in de omheining zullen knagen.

Wens je ook een iets landelijkere en rustieke uitstraling voor jouw omheining? Dan is de ruwe afwerking van het kastanjehout ook ideaal. Ze zijn ruw afgezaagd, waardoor je wel nog splinters kunt tegenkomen. Ideaal dus voor een boerderij waar je het landelijke karakter juist wilt onderstrepen.

Moet ik deze halfronde kastanjepalen behandelen?


Indien je dat wenst, kan je deze halfronde kastanjepalen gerust periodiek behandelen met een olie of beits. Dit heeft een positieve invloed op de duurzaamheid van je palen en zal er bovendien voor zorgen dat de houtkleur langer behouden blijft.

De meeste mensen kiezen echter voor kastanje voor de natuurlijke en rustieke uitstraling. De vergrijzing van het hout kan dan juist een extra landelijke toets geven aan jouw weideafsluiting. Wij raden dus zeker aan om dit hout zijn natuurlijk werk te laten doen.