Poortstop/ sluitlat

€ 113,99 / stuk

Muurlat/sluitlat afromosia voor enkele poort

Deze L- vormige muurlat is bruikbaar in combinatie met een één-delige tuinpoort/tuindeur. Dit is de sluitlat die tegen een gevel kan bevestigd worden om de poort tegen te laten sluiten. In dit...

Meer informatie »
€ 59,00 / stuk

Poortstop toegangspoort

Deze hoogwaardige blauwstenen poortspot is uitermate geschikt in de aangeboden vorm om de deuren van je poort op te vangen. Hierdoor bestaat er geen risico dat je poort verder zal opengaan dan de...

Meer informatie »
€ 46,50 / stuk

Villapoort muurlat/sluitlat - iroko/den/padoek

Deze zijn nodig in combinatie met volgende poorten: Granada, Madrid, Oxford, Prado, Preston en Sevilla. Deze poorten zijn reeds voorzien van alle nodige scharnieren. Volgende opties kunnen...

Meer informatie »

Poortstop / sluitlat


We willen het waarschijnlijk allemaal: een poort die koninklijk voor ons openzwaait. Maar je wilt dat die natuurlijk niet te ver overdraait en mooi op zijn plaats blijft. Daar helpen deze poortstoppen en sluitlatten mee. Wat betreft het materiaal kan je kiezen voor een betonnen poortstop of de houten sluitlatten. Welke uiteindelijk het meest geschikt is voor jouw project, hangt vooral af van de toepassing en welk materiaal je verkiest.

Wat is een poortstop?


Een poortstop is een massieve blok gemaakt uit beton. Je ziet ze vooral tussen een dubbele poort, omdat ze de gesloten deuren op hun plaats houden. Ze hebben ook het voordeel dat ze de deuren tegenhouden bij hoge rukwinden. Dit geeft je poort een extra steuntje en bevordert de duurzaamheid van jouw project.

Wat is een sluitlat?


Een sluitlat is een lange plaat hout dat ook je deur kan tegenhouden, maar dan tegen een muur. Je bevestigt dus deze lat tegen een muur, zodat wanneer je de deur dicht doet die mooi op een rechte lijn blijft met de rest van je tuinafsluiting. We hebben verschillende modellen in ons assortiment, afhankelijk van de houtsoort van je poort en of je een enkele of dubbele poort hebt.

Wat zijn de voordelen van een poortstop en een sluitlat?


Een poortstop en een sluitlat hebben veel voordelen voor jouw houten of metalen tuinpoort. Ze hebben een belangrijke invloed op de duurzaamheid van jouw project, aangezien ze je tuindeur mooi op hun plek houden. Daarnaast krijg je een veel professioneler resultaat met een complete afwerking.

Ten slotte kan je ook denken aan het gebruiksgemak van je poort. Zo weet je altijd waar de twee delen van een dubbele poort samenkomen of kan je je deur vlotter op slot doen.