Kantopsluiting

€ 11,05 / stuk

Beton borduur

Een uiterst duurzame tuin afboording in beton. Deze betonnen elementen zijn enorm sterk en zullen een leven lang meegaan. Zeer makkelijk te plaatsen. Standaard heeft deze betonnen borduur een...

Meer informatie »
€ 116,05 / stuk

Kunststof afboording

Een mooie afboording voor een gazon, tuinpad, border, moestuin en vijver is best ook duurzaam en makkelijk te plaatsen. Deze borders zijn ecologisch, gefabriceerd uit 100% gerecycleerde kunststof en...

Meer informatie »
€ 1,80 / lm

Lamellen / planken

Hardhouten lamellen en planken kunnen gebruikt worden voor allerlei constructies of voor het afboorden van kleine niveauverschillen. De lamellen worden voornamelijk gebruikt voor het afboorden van...

Meer informatie »
€ 15,15 / stuk

Rubber afboording

Met deze rubberafboording creëer je een nette afscheiding tussen je bloemenperk en je grasveld. Deze zijn gemaakt uit gerecycleerd rubber en zijn dus zowel ecologisch als zeer duurzaam. Door zijn...

Meer informatie »

Kantopsluiting


Bij de kantopsluiting kan je kiezen uit afboordingen van verschillende materialen, zoals hout, beton en kunststof. Nee, we sluiten hier geen kant op, maar we gaan jouw grasperkjes en stenen padjes afsluiten van de rest van de tuin. Zo creëer je zones in je gazon, specifieke ruimtes die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. En zo lijkt je tuin groter en leuker!

Wat is een kantopsluiting?


Een kantopsluiting is meestal een grens tussen het gazon en een ander deel van de tuin, zoals een stenen pad, kiezelsteentjes of een bloemenperkje. Je graaft ze een stukje in, zodat ze stevig op hun plaats blijven. Met deze kantopsluiting voorkom je ook dat steentjes in je gras terechtkomen en blijft alles mooi gescheiden. Bovendien bieden ze een mooie afscheiding tussen het ene deel van je tuin en het andere.

Uit welke materialen kan je kiezen voor mijn kantopsluiting?


Je hebt ze vast al eerder gezien: de kunststoffen kantopsluiting langs bloemenperkjes of moestuintjes. Deze flexibele rollen zijn heel gemakkelijk te plaatsen aan de rand van je bloemenperkje. De flexibiliteit is hier natuurlijk een extra groot voordeel, aangezien je bochten in de afboording kan creëren en ook zelf het materiaal op maat kan snijden.

Daarnaast hebben we ook een kantopsluiting uit beton, voor zij die een extra stevige afboording wensen. Deze afboording zal dus niet beschimmelen of wegrotten en decennialang jouw bloemenperkje beschermen tegen ongedierte. Dit soort afboording kan je moeilijk versnijden en kan enkel in een rechte lijn.

Of heb je liever een natuurlijke afsluiting? Dan raden we zeker de houten lamellen aan. Deze zijn gemaakt uit extra duurzaam azobehout, wat erg bestand tegen vocht en natte aarde. Je kan gerust deze lamellen zelf op maat zagen, maar ze in grote bochten wringen zal moeilijker zijn.

Moet je jouw kantopsluiting behandelen?


In principe is het niet nodig om je kantopsluiting te behandelen, aangezien kunststof en beton hun kleur niet verliezen en eeuwig duurzaam blijven. Ook het azobehout hoef je niet te behandelen, want het is verbazingwekkend genoeg bestand tegen vocht. De uitstraling van deze lamellen maakt bovendien niet zo veel uit, aangezien ze diep in de grond zitten en dus moeilijk zichtbaar zijn.