Vuurkorf

€ 845,00 / stuk

Vuurkorf Op Block - Cortenstaal - 120 cm hoog

Wat is er gezelliger dan een open vuur in de tuin waar je je kan aan verwarmen, maar die ook zorgt voor een mooie, gezellige sfeer. Deze robuuste, industriële blok uit cortenstaal brengt sfeer of...

Meer informatie »
€ 795,00 / stuk

Vuurkorf Op Block - Cortenstaal - 80 cm hoog

Een gecontroleerd open vuur in de tuin waar je je kan aan verwarmen, maar die ook zorgt voor een mooie, gezellige sfeer. Een robuuste, industriële blok uit cortenstaal die sfeer brengt of die nu...

Meer informatie »

Vuurkorven


Wil je graag genieten van een lekker verwarmend vuurtje, zonder het gevaar dat er houtblokken in het gras kunnen vallen? Deze vuurkorven bieden het beste van twee werelden. Een sfeervol vuurtje om in de winter aan te verwarmen met een beker glühwein, of in de zomer een kampvuur te bouwen en marshmallows te roosteren boven de vlam. Ze zijn ook prachtig als sfeerverlichting in de tuin.
Deze korven staan al op een sokkel, waardoor je je geen zorgen moet maken over de plaatsing van het vuur en welke onbrandbare ondergrond beschikbaar is. Met wat aanmaakblokjes, krantenpapier en droge houtblokken kan je al snel een gezellig vuurtje stoken dat de hele wijk bij elkaar brengt!
Dit zijn traditionele vuurkorven, wat ook de meer budgetvriendelijke opties zijn in het assortiment van tuinmeubelen om vuur in te stoken.

Waarom is cortenstaal het beste staal voor een vuurkorf?


Al onze vuurkorven zijn beschikbaar in cortenstaal, een uniek materiaal dat door luchtvochtigheid een roestige bruine donkeroranje kleur krijgt. Deze afwerking is dus niet alleen esthetisch, maar heeft ook een praktisch nut. Je zou denken dat dit roestig staal zwakker is dan gewoon metaal, maar niets is minder waar! Dit staal is wel zes keer sterker! De roestbruine kleur zorgt voor een uitstraling die in zo veel tuinstijlen kan worden gebruikt. Door de extra beschermde laag is dit metaal ook bestand tegen verdere corrosie.
Je wilt natuurlijk ook geen zware korf optillen steeds als je jouw tuinmeubel van plaats wilt verzetten of in de tuinberging wilt opbergen. Dit cortenstaal is lichter dan andere metaalsoorten, zodat je het gemakkelijk kan verplaatsen wanneer nodig.

Nog een extra tip: de roestige kleur van de sokkel kan soms afgeven op tegels. Als je jouw vuurkorf op een betegeld terras wilt plaatsen, dan leg je best voor alle veiligheid een extra tegel onder.