Houten veranda

€ 19436,00 / stuk

Siberisch Lariks Veranda 9 x 4 m - Maatwerk Mogelijk

In deze indrukwekkende aanbouw veranda kan je binnenshuis genieten van een fantastisch uitzicht op je tuin. Met zijn ruime opzet en glazen schuifwanden kan je een lichtrijke extra ruimte creëren met...

Meer informatie »
€ 4537,00 / stuk

Vuren Veranda 7 x 3 m - Alle Maatwerk Mogelijk

De beste manier om je dag te beginnen is door te genieten van je ontbijt op je veranda. Deze aanbouw veranda heeft een schuin dak en een balustrade, zodat je er heerlijk een boek kunt lezen of tijd...

Meer informatie »
€ 5890,00 / stuk

Vuren Veranda 8,6 x 4 m - Alle Maatwerk Mogelijk

Onder deze houten aanbouw kan je optimaal genieten van warme zomerdagen. Deze overkapping heeft een tijdloos ontwerp en ziet er prachtig uit. Deze aanbouw bestaat uit eersteklas vurenhout, heeft...

Meer informatie »
€ 14025,00 / stuk

Vuren Veranda 9 x 4 m - Alle Maatwerk Mogelijk

Zoek je een manier om wat extra woonruimte aan je huis toe te voegen? Deze indrukwekkende aangebouwde veranda gemaakt van eersteklas vurenhout met een oppervlakte van meer dan 36 m2 brengt uw tuin...

Meer informatie »

Houten veranda


De ochtend breekt aan en je hoort de vogeltjes fluiten in de tuin. Het is nog net iets te koud om in je pyjama buiten je koffie te drinken, maar gelukkig heb je een houten veranda om toch uit de wind en beschut te kunnen genieten van je ontbijt en je prachtige tuin. Wat een zalige start voor een productieve werkdag!

Er is eigenlijk wel een verschil tussen een veranda en een overkapping. Zo is een veranda in feite altijd verbonden aan een woning of bijgebouw. Een zijde zal dus altijd tegen een huis zijn bevestigd. Een overkapping kan daarentegen wel los van een woning worden gebouwd.

Waarom een veranda in hout?


Er zijn verschillende redenen waarom hout de ideale grondstof is voor jouw veranda. Zo is hout een erg duurzaam materiaal dat tegen weer en wind lang zal blijven bestaan, zeker als je het periodiek behandelt. Daarnaast is hout ook isolerend, zowel thermisch als akoestisch. Op die manier kan je lekker langer genieten van de warmte in je veranda en komt het lawaai van buiten minder goed binnen.

Hout is ook een veelzijdig materiaal: je kan er in boren, zagen, en schuren om jouw veranda vorm te geven naar jouw stijl en smaak. Bevestig je wat sfeerverlichting? Of liever wat meer houten decoratie? Of bekleding aan de voorkant? Dat kan allemaal met een bijgebouw uit hout.

In welke houtsoorten kan een veranda worden geplaatst?


Je kan kiezen tussen een veranda uit Siberisch lariks of vuren. Van deze twee houtsoorten is Siberisch lariks toch het meest duurzaam. Deze groeit in het ijskoude Siberië, waardoor de bomen uitzonderlijk stevige jaarringen maken en extra bestand zijn tegen barre temperaturen.

Vurenhout is daarentegen een meer budgetvriendelijke oplossing, maar je kan toch nog genieten van een stevige en duurzame veranda. Dit is ook Europees houtsoort, met de typische knopen en nerven in het hout die het landelijke karakter nog meer onderstrepen.

Hoelang gaat een houten veranda mee?


Hoe lang een houten veranda uiteindelijk zal meegaan, is enerzijds afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Zo is Siberisch lariks van nature duurzamer dan vurenhout. Onbehandeld vuren gaat maximaal tien jaar mee, maar Siberisch lariks kan vijftien jaar meegaan! Maar de behandeling na de plaatsing kan ook een groot verschil maken hoe lang je project zal meegaan. Je maakt dus best een afweging tussen de duurzaamheid van het hout en het budget dat je hebt om aan jouw project te spenderen.