Orangerie

€ 4750,00 / stuk

"Eos Junior T Black" - Nokhoogte 256 cm

Kenmerken Zoek je een orangerie waarin je kan genieten van het buitenleven maar ook tegelijkertijd in kan tuinieren? Dan is dit prachtige “EOS Junior T-model” ideaal. De zwarte...

Meer informatie »
Prijs op aanvraag

"Eos Royal T-Model Color" - Nokhoogte 294 cm

Kenmerken Wil jij ook elk seizoen doorbrengen in je tuin? Met deze orangerie kan je elke dag genieten van het buitenleven. In dit “Eos Royal T-Model” kan je niet alleen genieten maar ook...

Meer informatie »

Orangerie


Weet jij hoe een orangerie is ontstaan? Tijdens de zeventiende eeuw brachten ontdekkingsreizigers veel nieuwe planten naar Europa, maar die konden soms het barre Europese weer niet aan, zeker niet tijdens de winter. Daarom vond men deze serres uit om die planten toch veilig te houden in een verwarmde omgeving. De Fransen waren fan van citrusvruchten en dan vooral de elite genoot van het telen en eten van sinaasappelen. Daarom noemde men ze ‘orangerie’, naar de oranje vrucht die ze er vaak in bewaarden. Maar je zult zien dat je er wel meer vruchten kunt telen dan enkel sinaasappelen!

Hoe is een orangerie vormgegeven?


Hier is de klassieke uitstraling ook erg kenmerkend voor de orangerie. Net zoals de victoriaanse serres hebben ze een klassieke nokversiering met pieken. Toch hebben deze serres meer de vorm van een T, waardoor je meer planten kan zetten en een prachtige uitstraling krijgt voor je tuingebouw.

Deze orangerie heeft een skelet van zwart of wit gelakt metaal en stevig veiligheidsglas. Daarnaast zijn de daken voorzien van schuiframen en ventilatiepanelen voor extra verluchting tijdens de snikhete zomerdagen. Misschien kies je graag voor een dubbele deur waardoor je jouw orangerie koninklijk kunt betreden. Maar een schuifdeur zorgt voor een vlottere in- en uitgang van jouw gezond paradijs.

Hoeveel kost een orangerie?


Een orangerie is toch een van de duurdere modellen van serres in ons assortiment. Dit komt omdat deze serres vaak meer details hebben en groter zijn in oppervlakte. Wil je een iets goedkoper en kleiner model, dat toch een elegant en tijdloos design heeft? Dan kan je kiezen voor de victoriaanse serre. En wie houdt van de strakke look, kiest best voor een hobbyserre met een strak kader zonder tierlantijntjes.