Ons aanbod in Terras

Terrasje doen?


Dat veel mensen een mooi en duurzaam terras willen, is geen geheim. Ikzelf merk ook dagelijks bij onze klanten dat ze vaak al weten welke richting ze uit willen, maar dat ze toch nog advies kunnen gebruiken. Geen probleem natuurlijk, ik sta met de glimlach klaar om alle vragen op te vangen. Toch geef ik graag nu al een korte inleiding tot onze producten.

Op een houten terras?


Je kan bijvoorbeeld kiezen voor terrasplanken van hout van Europese bodem, zoals eik, geïmpregneerd grenen, lariks (douglas), robinia of thermowood. Waarom mensen voor deze houtsoorten kiezen? Wel, dat komt voornamelijk door de knopen die een charmante, rustieke en landelijke sfeer aan je terras geven. Dat het bovendien goedkoop én ecologisch is, zijn zeker mooie extra’s.

Als mensen echt niet weten wat nemen, stel ik altijd een aantal vragen. Wil je geen knopen? Wil je een cleane look? Wil je een strak uitziend terras? Indien drie keer ja, dan is tropisch hardhout jouw perfecte match. Je kan kiezen uit bamboe, bankirai, itauba, ipé, massaranduba, merbau, padoek, purperhart en tali. Elk met zijn unieke kenmerken, die je terras een eigentijds uitzicht geven.

Of een terras in steen?


Daarnaast bieden we ook klinkers aan: kandla, saha, basalt, keda, gezaagde kasseien en kleiklinkers. Het leuke hieraan is dat de stenen in veel kleuren te verkrijgen zijn en makkelijk zijn in onderhoud, met elk een eigen karakter en patina.

Gelijkend op klinkers, maar toch helemaal anders is ons ruim aanbod aan natuurstenen. Deze zijn perfect om te combineren met andere materialen, maar zijn ook heel mooi op zichzelf.

Binnenkort zijn er ook keramische tegels bij EXZO te verkrijgen. Die onderhoudsvriendelijker dan natuurstenen zijn en minstens even mooi zijn.

Composiet is een materiaal dat de laatste jaren enorm is ontwikkeld. Waar het vroeger nog mindere kwaliteit bood, is het nu zeker evenwaardig aan tropisch hardhout door zijn stabiliteit en uiterlijk. Deze planken, die een mengeling van hout en kunststof zijn, zijn te verkrijgen als Twinson, WPC en Traumgarten.

Grind vind ik zelf een heel mooi materiaal, maar is niet voor iedereen weggelegd. Neem echter zeker een kijkje op onze website, misschien is het wel het perfecte product voor jou.

Ten slotte bieden we ook nog een aantal toebehoren bij, zodat je je terras makkelijker kunt leggen of finetunen. Piketpalen vind je onder de rubriek vierkante palen.”

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Jeroen of één van zijn collega’s of bezoek onze vestiging in Aalter.

Ten slotte bieden we ook nog een aantal toebehoren bij, zodat je je terras makkelijker kunt leggen of finetunen. Piketpalen vind je onder de rubriek vierkante palen.”