Je kan bij Afboording kiezen uit de volgende categorieën

Afboording


Hoeveel manieren kan jij bedenken om een bepaalde stuk grond af te zetten? Je kan bijvoorbeeld een moestuintje of een bloemenperkje afzetten, of een hele oever. En kies je dan voor steen, gevlochten takken, een houten bekleding of liever een uit kunststof? Het kan allemaal voor jouw tuinomgeving!

Welke voordelen heeft een afboording in de tuin?


Een afboording in de tuin heeft verschillende voordelen voor jouw tuin. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de bescherming van je bloemenperkje tegen slakken, of om te zorgen dat de hond er niet in plast. De meeste mensen kiezen echter voor de visuele voordelen: zo scheidt je een bepaald deel van de tuin mooi af van de rest en creëer je een extra toets uit steen, hout of kunststof. Ook deze kleine details, zoals de kleur, afwerking en het materiaal van de afboording van je tuin, kan een groot verschil maken in de afwerking van je woning.

Voor welke afboording kies jij?


In ons assortiment kan je kiezen voor verschillende afboordingen, afhankelijk van de toepassing en jouw gewenste uitstraling. Concreet hebben we de volgende afboordingen in ons assortiment:

Met de bielzen kan je gemakkelijk een perk, pad, tuin of plantvakken afboorden. Dit zijn dikke houten balken, met een prachtige geleefde en natuurlijke uitstraling voor jouw tuin. Je steekt ze in een rijtje in de grond en stampt de aarde rond alle bielzen goed aan.

Oeverversteviging wordt vooral gebruikt voor oevers. Deze ultra-stevige azobe planken, vlechtmatten en damwanden kunnen heel goed tegen water, waardoor ze heel stevig zijn om een dam, gracht, rivier of meer te ondersteunen.

Kantopsluiting ken je vast van de kunststoffen rollen aan de rand van een bloemenperkje. Deze flexibele maar stevige rollen zullen een extra hindernis vormen tegen slakken en ander ongedierte en biedt een visuele afscheiding van de rest van je tuin.

Heb je toch liever een landelijke toets voor je tuin? Dan kies je best voor de gevlochten afboording! Deze afboording is gemaakt uit gevlochten wilgen of hazelaartakken en past perfect binnen de natuurlijke uitstraling van je tuin.

Nog een alternatief, zijn de rolborders of palissades. De rolborders zijn houten halve cilinders die verbonden zijn door middel van een ijzerdraad. De palissades zijn dan zware stenen die een stevige rand vormen voor je fleurig bloementapijt.

Heb je liever langwerpige stenen om jouw tuintje te beschermen? Dan hebben we ook boordstenen in het assortiment. Je plaatst deze stenen horizontaal in de grond.

Ten slotte hebben we de dekstenen, die op bijvoorbeeld op een stenen muurtje kunt plaatsen om de bovenkant mooi af te werken. Dit oppervlak kan je bovendien gebruiken als zitvlak of om andere bloembakken op te zetten. Aan jou de keuze!