Ons aanbod in Tuinafsluiting

Voor iedereen de juiste tuinafsluiting


Beter een goede buur dan een verre vriend, maar dat wilt nog niet zeggen dat je iedereen zomaar inkijk in je tuin wilt geven. Een tuinafsluiting beschermt privacy, maar kan ook een stijlvolle toets geven aan je tuininrichting. Onze taak bestaat erin om rekening te houden met jouw noden op het gebied van prijs, kwaliteit, houtsoort en duurzaamheid. Ook de perfecte afsluiting voor je weide vind je in ons gamma. Als je al een draadomheining hebt, kan je deze bekleden met een van onze decoratiematten.

Wat zijn de voordelen van een houten tuinafsluiting?


Kies je voor een tuinscherm in hout, dan kies je voor een natuurproduct en meteen ook een zeer duurzame optie. Je kan kiezen uit Europees hout, denk hierbij aan geïmpregneerd grenen, thermowood, eik en lariks (douglas).
Daarnaast zijn er ook de vlechtschermen in hazelaar, wilg, kastanje en robinia. Bevalt dat je niet, dan kan je gaan voor tropisch hout, zoals padoek, merbau, itauba, moabi en afrormosia. Tot slot behoren de afsluitingen in geperste bamboe en kokos tot de mogelijkheden.

Waarom kies je voor een tuinafsluiting in composiet?


De laatste nieuwe technologische ontwikkeling is composiet. Deze combinatie tussen hout en kunststof werd in de loop der jaren continu geoptimaliseerd waardoor er nog nauwelijks complicaties voorkomen. Binnen ons assortiment kan je rekenen op een waaier aan tuinschuttingen in verschillende stijlen: gevlochten fiber, plankenschermen, vaste schermen uit één stuk, lamellen, aluminium, PVC en glas.

Waarmee kan je jouw weide omheinen?


Om je weide te omheinen, bieden wij schapenomheiningen aan. Deze zijn opgebouwd uit lattenwerk dat op zijn beurt verbonden is met ijzerdraad. Je kan kiezen uit de houtsoorten kastanje en robinia, beide dragen de landelijke stijl uit.

Moet het toch wat steviger, dan neem je beter paardenomheiningen. Deze zijn stevig en stabiel genoeg om elk dier veilig op de weide te houden. Daarom voorzien wij hierin enkel hoogkwalitatieve houtsoorten die voor een stevige afscheiding zorgen. De houtsoorten in kwestie zijn composiet, robinia, tropisch hardhout, behandeld grenen en eik.

Wat is het alternatief voor hout of composiet?


Wie geen fan is van hout of composiet, adviseer ik om te werken met een metalen draadafsluiting. Wij beschikken over diverse hoogtes tennisdraad, gelaste draad, junglepanelen, zelfbouwpakketten en toebehoren om deze constructies mogelijk te maken.

Hoe zorg ik toch voor privacy met een draadafsluiting?


Vind je dat zo’n metalen draadomheining toch maar wat magertjes oogt? Bekleed hem dan met een decoratiemat. Niet alleen ziet dat er een stuk beter uit, het geeft je veel meer privacy. In de aanbieding ligt te wachten op je: wilgenmat, bamboemat, rietmat, heidemat, boomschorsmat of lamellen uit kunststof.

Mag het wat meer zijn dan enkel metaal? Dan is de combinatie metaal en stenen ongetwijfeld iets voor jou. Denk hierbij aan schanskorven en steennetten. Stuk voor stuk hoogwaardige afscheidingen met een steenvulling naar keuze, zoals de wit-grijze breuksteen, Belgisch rood, lavasteen, marmer, grind, Ice Blue…

Wat met een tuinafsluiting in beton?


Tot slot zijn er nog de tuinschermen in beton. In deze categorie kan je kiezen voor schuttingen met een rotsmotief, een betonplankenscherm, een afsluiting met gladde afwerking… Aan jou om te kiezen welke het beste past in je tuinomgeving. Eén ding is zeker: dit materiaal blijft onderhoudsvriendelijk en zal met gemak vele jaren meegaan.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Jeroen of één van zijn collega’s of bezoek onze vestiging in Aalter.