Ons aanbod in Weide

Weide


Heb jij prachtige hengsten in de wei staan? Of misschien wel wollige vriendjes die je ‘goeiemorgen’ blaten in de ochtend? Kippen die gezellig kakelen op stok in hun hok? Dan hebben we de ideale omheiningen in ons assortiment. We hebben voor elk mens en dier de ideale afsluiting, van Post&Rail omheiningen, tot kastanjepalen en weidepoorten. Hoe bescherm jij je wollige vriendjes? Kies nu uit deze uitgebreide selectie! Kukeleku!

Waarom een weide uit hout?


Er zijn verschillende voordelen aan een weideomheining uit hout. Enerzijds is hout echt een duurzaam en stevig materiaal dat zeker jouw dieren kan tegenhouden. Zeker robinia en hardhout zijn zeer stevige houtsoorten en in combinatie met een metalen draad hebben jouw dieren geen kans om te ontsnappen.

Daarnaast draagt een houten afsluiting ook bij aan een landelijke en rustieke uitstraling. Zo verhoog je het boerderijgevoel en krijg je een prachtige omheining met de karakteristieke look!

Wat zit er allemaal bij de categorie ‘weide’?


Onder de categorie ‘weide’ hebben we verschillende producten. Meestal gaat het hier om materialen om een weide af te sluiten en jouw wollige vriendjes veilig te houden. Maar deze producten kan je niet alleen voor een weide gebruiken, maar ook gewoon in de tuin!

Enerzijds hebben we de palen waar je uit verschillende houtsoorten en diktes kan kiezen. Die vormen de stevige basis voor jouw weideafsluiting.

Daarnaast hebben we omheiningen voor paarden. Hier hebben we verschillende palen en liggers uit robinia, eik, hardhout of geïmpregneerd grenen. Kies je voor een rechte uitstraling of eerder een afsluiting met een natuurlijke vorm.

Bij de schapenafsluiting hebben we de karakteristieke kastanje- en robinia-afsluiting, waarbij verschillende takken met elkaar zijn verbonden met gegalvaniseerde draad. Of kies je liever voor de afsluiting volledig uit ijzerdraad?

Met de weidepoorten krijg je een vlotte toegang tot jouw paarden, schapen, koeien, geiten of alpaca’s. Opnieuw hebben we verschillende houtsoorten, afmetingen en afwerkingen ter beschikking. Zo kan je deze poorten niet alleen gebruiken voor een weide, maar ook voor gewoon een tuin of als toegangspoort tot jouw woning.

De halfronde palen zijn vooral bedoeld voor zij die graag deze vorm van palen zien in hun tuin. We bieden ze aan in twee van de beste Europese houtsoorten.

Waar moet je op letten bij het omheinen van je weide?


Bij het omheinen van je weide, hou je best rekening met verschillende factoren. Zo moet je enerzijds het type omheining afstemmen op de grote en het gewicht van de dieren. Een koe zet je best niet achter een kastanje-omheining dat enkel bij elkaar wordt gehouden met ijzerdraad. Daarnaast hou je ook de levensduur van het hout in gedachten. Is het budget wat krap voor de omheining? Dan raden we de palen en liggers uit geïmpregneerd grenen aan. Wie graag wat meer wilt uitgeven, kan investeren in palen en liggers uit hardhout of robinia.