Je kan bij Gleufpalen kiezen uit de volgende categorieën

Gleufpalen


Een paal met gleuf is ideaal wanneer je een plankenscherm hebt, of een tuinscherm uit één stuk dat binnen de gleuven past. Dergelijke palen zorgen al meteen voor een pak minder timmerwerk. Je schuift je afsluiting tussen de gleufpalen en je bent klaar! Juist daarom bieden we jou een groot arsenaal aan materialen aan waar jij jouw schutting mee kan combineren.

Gleufpalen zijn dus gemakkelijk te plaatsen. En als je echt het allereenvoudigste te plaatsen materiaal uit ons gamma wilt, dan is aluminium iets voor jou. Qua levensduur vergelijkbaar met beton, maar veel lichter qua gewicht en dus makkelijker te plaatsen. Bovendien zorgen hun kleuren metallic of antraciet meteen voor een verrassend effect in combinatie met een plankenscherm uit hout.

Thermowood is thermisch behandeld dennenhout en is daarom zeer goed als gleufpaal. Het bezit een aantrekkelijke warmbruine kleur, die na verloop van tijd mooi zal vergrijzen. In combinatie met thermowoodplanken

Net als thermowood wordt bij geïmpregneerd grenen dennenhout behandeld om zijn levensduur te verlengen. Mooi combineerbaar met plankenschermen uit geïmpregneerd grenen of met een tuinscherm.

De meest duurzame onder de houtsoorten is de gleufpaal uit tropisch hardhout, in dit geval okan of massaranduba. De gleufpaal in tropisch hardhout beschikt over een levensduur van 25 jaar of langer. De structuur van het hout is egaal: geen knopen, maar wel een subtiele tekening die perfect tot uiting komt in een moderne tuinomgeving. Heb je al een planken- of tuinschutting in tropisch hardhout, dan zijn deze gleufpalen een echte meerwaarde.

De paal met de langste levensduur is niet een die gemaakt is uit hout, maar wel uit beton. Bijkomende voordelen zijn dat palen uit beton onderhoudsvrij zijn en geen negatieve invloed zal ondervinden van wisselende weersomstandigheden. Weet dat betonnen palen niet meer die logge palen van vroeger zijn, maar dat ze vandaag de dag ontwikkeld zijn tot strakke en moderne palen in het mooie antracietkleur. Bovendien is het gewicht ook heel wat lager dan vroeger.