Gevlochten afboording

€ 21,00 / stuk

Hazelaar afboording

Afboordingspaneel uit charmante, gevlochten hazelaartakken. Beschikbare afmetingen: - 40 x 75 cm: inclusief paaltjes - 30 x 115 cm: inclusief paaltjes - 75 x 150 cm: zonder paaltjes Voor het...

Meer informatie »
€ 22,00 / stuk

Wilgen afboording

Wilgenborders zijn kleine paneeltjes van voorgevlochten wilgentakken / wilgentenen. Deze zijn makkelijk in lengte aan te passen volgens wens. Meerdere borders kunnen boven mekaar geplaatst worden...

Meer informatie »

Gevlochten afboording


Een natuurlijke manier om kleine afscheidingen te bouwen in jouw tuin? Een perkje bloemen, gazon of moestuin gemakkelijk visueel afbakenen? Daar zijn deze gevlochten houten borderranden ideaal voor! Je kan gemakkelijk die charmante en natuurlijke toets geven aan jouw tuin of oprit. Een smaakvolle tuin zit hem juist in de details!

Uit welke houtsoorten kan je kiezen voor jouw gevlochten afboording?


Deze gevlochten borderranden zijn verkrijgbaar in zowel wilgentakken als hazelaartakken. Veel verschil is er niet in duurzaamheid of uitstraling. De duurzaamheid is afhankelijk van de dikte van de takken: hoe dikker, hoe steviger en dus hoe langer het zal duren voor een takje afbreekt. Bovendien zijn ze zeer weerbestendig en vormvast.

Tips om een gevlochten afboording te plaatsen


Welk materiaal je ook kiest, ze zijn gemakkelijk te installeren met de puntige paaltjes: je hoeft ze enkel in de grond te slaan met een zachte hamer. Bij de gazonranden uit hazelaar zijn paaltjes inbegrepen. Je hoeft ze dus enkel in de aarde te prikken.

Als je kiest voor de wilgenborder, dan bestel je best nog de paaltjes bij. In dit geval zijn vierkante azobe paaltjes het best, omdat die weerbaar zijn tegen vocht en contact met de grond. Wil je kleine kronkels maken in de borderrand? De afboording uit wilgentakken zijn lichtjes buigbaar, waardoor je de schermen in bochtjes in de tuin kan plaatsen.

Hoe onderhoud je deze gazonrand?


Goed nieuws: jouw gazonrand kan zonder onderhoud wel tien jaar meegaan! Wil je echter dat jouw afboording nog langer meegaat? Dan kan je de takken steeds insmeren met een olie of beits. Dit zorgt er ook nog voor dat het hout minder snel vergrijst en langer die natuurlijke charme behoudt.