Rolborder / Palissade

€ 14,33  € 13,50 / stuk

Palissades Kandla Bruin

Palissades zijn kleine omheiningen die bestaan uit natuursteen, met de bedoeling hoogteverschillen te realiseren of gewoon als lage afbakening. Deze natuursteenpalissades worden minstens 1/3 van zijn...

Meer informatie »
€ 25,00  € 25,00 / stuk

Palissades Kandla Grey

Palissades zijn kleine omheiningen die bestaan uit natuursteen, met de bedoeling hoogteverschillen te realiseren of gewoon als lage afbakening. Deze natuursteenpalissades worden minstens 1/3 van zijn...

Meer informatie »
€ 8,90 / stuk

Rolborder Naaldhout

Geïmpregneerd grenen rolborders in naaldhout voor het afboorden van uw tuin, moestuin of bloemenperken. Een rolborder bestaat uit halfronde palissaden die aan elkaar gebonden zijn door middel van een...

Meer informatie »
€ 19,95 / stuk

Rolborder Hardhout

Rolborder bestaande uit halfronde palissaden, aan elkaar gebonden door middel van een ijzerdraad. Het afbakenen en verhogen van bloemperken of tuinvakken met houten borderranden is eenvoudig. Een...

Meer informatie »

Rolborders / Palissade


De rolborders en palissades zijn ideaal om een natuurlijke toets te geven aan je tuin. Ze zijn uitermate stevig, om te zorgen dat de twee zones van je tuin, zoals een grasperk en een pad uit kiezelsteentjes, zeker niet worden vermengd. En wist je trouwens dat zelfs de Romeinen deze stenen palissades al gebruikten? Dit soort afboording heeft dus zeker de tand des tijds doorstaan en heeft zichzelf bewezen als de meest stevige oplossing voor je tuin!

Wat zijn rolborders?


Rolborders zijn houten paaltjes die we aan elkaar verbinden met ijzerdraad. Deze individuele regels zijn gemaakt uit naaldhout, wat een erg natuurlijke uitstraling heeft voor jouw tuin. In principe vallen deze rolborders niet echt op, aangezien ze een stukje ingegraven zitten in de grond. Toch geven ze jouw tuin een duurzame en naturelle toets.

Deze rolborders kan je niet alleen gebruiken om een bloemenperkje of ander stuk grond mooi af te bakenen. Ga creatief aan de slag en gebruik deze houten balken om bijvoorbeeld een bloemenbak te bekleden. Dankzij het ijzerdraad zijn de rolborders ook flexibel, zodat je ze in verschillende bochten en cirkels kunt plaatsen.

Wat zijn palissades?


Palissades zijn langwerpige stenen die op een rij in de grond worden geslagen, waarmee je een palissadeband krijgt. Zo kan je onder andere een bloemenperkje, een oprit, een stuk grond met houtsnippers, kiezelsteentjes of gras mooi afscheiden van de rest van de tuin.

Steen is echt het meest geschikte materiaal als afboording. De blijven decennialang meegaan en zijn zo sterk als staal. Aan het oppervlak zie je een grove, getrommelde textuur, wat deze palissades ook meer diepgang geven. Kies je voor een lichtbruine kleur, of liever een grijze kleur? Beide uitstralingen passen ook perfect bij de moderne tuinomgeving, dus laat je zeker niet afschrikken door de naturelle uitstraling van de stenen balken.

Hoe diep moet deze palissade of rolborders zitten?


Hoe diep je afboording in de grond moet zitten, hangt af van het materiaal en de toepassing. Gewoonlijk raden we aan om palen minstens een derde in de grond te steken, maar bij de stenen palissades kan je meestal wat meer spelen met hoe diep ze in de grond zitten. Dit soort afboording moet meestal ook niet veel wind vangen, dus dan is verankeren met snelbeton ook niet nodig.