Je kan bij Barbecue kiezen uit de volgende categorieën

Barbecue


Haal de marinade, kippenkruiden en spatels maar al boven, want het is barbecuetijd! Maar wist je dat er nog zo veel meer manieren zijn om te kunnen genieten van geroosterd vlees of groenten? Wij zijn altijd enthousiast om een barbecuefeestje te organiseren, hoe origineler hoe beter! En de feestjes met een plancha, kamado of een pizzaoven zullen nooit vervelen!

Welke soorten barbecue bestaan er?


Er zijn verschillende manieren voor jouw barbecue: verschillende modellen, technieken en materialen. Hier kan je allemaal ontdekken om te proeven van alle stijlvolle en smakelijke mogelijkheden!

De plancha BBQ is een vuurschaal met een grillplaat bovenop, waar je dus met gemak jouw vlees op kunt bakken. Haal de bovenste plaat weg en geniet van een vuurschaal om marshmallows op te roosteren of om gewoon te genieten van het vuurspektakel. En wil je jouw plancha nog meer uitbreiden? Bij de plancha toebehoren vind je verschillende andere onderdelen, zoals grills, kookpotten, sokkels, en zo veel meer!

Daarnaast hebben we ook nog de kamado. Deze keramieken heteluchtovens zijn een bijzonder energiezuinige manier om verschillende gerechten te bereiden. Denk hierbij aan vlees en groenten, maar ook ovenschotels, taarten en quiches. De hitte circuleert binnen het keramische ei, waardoor je een gelijkmatige opwarming krijgt van jouw gerecht. Bij ons kan je ook terecht voor verschillende toebehoren voor jouw kamado, zoals beschermhoezen in verschillende maten, hitteschilden en roosters.

Ten slotte hebben we nog de pizzaoven. Jouw zelfgemaakte pizza klaarmaken op een hete leisteen? Je steekt simpelweg wat blokken aan binnenin de kamer en kan vervolgens jouw eigen eten bereiden in het midden van die hitte. Niet alleen pizza’s, maar ook brood en focaccia kan je bakken in deze stijlvolle ovens!

Wat zijn de voordelen tegenover een normale barbecue?


De plancha, kamado en pizzaovens zijn toch wel een opstapje in klasse in vergelijking met de doorsnee barbecues. Zo zijn deze modellen bijzonder veelzijdig in gebruik. Je kan er naast vlees en groenten ook tal van andere gerechten bereiden. Een plancha kan je na het grillen zelfs nog gebruiken als vuurschaal. Bovendien is deze manier van grillen gezonder, omdat het eten niet in direct contact komt met een open vlam. Bij een plancha blijft alles liggen op een vaste plaat en bij een kamado werken we met hete luchtcirculatie. Het eten heeft minder kans op verschroeiing en is dus zo automatisch beter voor de gezondheid.