Houtberging

€ 164,95 / stuk

Geïmpregneerde Houtberging

Als je jouw brandhout wilt ordenen om wat plaats te besparen in je tuin, kies dan voor deze tuinberging voor openhaardhout. Deze berging heb je al tegen een lage prijs. In het pakket bevat ook de...

Meer informatie »
€ 795,00 / stuk

Houtopslag - Black Steel

Een houtopslag kopen is op de eerste plaats natuurlijk een goed idee als je in de zomer gebruik wilt maken van een vuurkorf of een vuurschaal. Deze houtopslag uit extra sterk zwart staal is niet...

Meer informatie »
€ 725,00 / stuk

Houtopslag - Cortenstaal

Een houtopslag kopen is op de eerste plaats natuurlijk een goed idee als je in de zomer gebruik wilt maken van een vuurkorf of een vuurschaal. Deze houtopslag uit extra sterk cortenstaal is niet...

Meer informatie »

Houtberging


Niets gaat boven een leuk kampvuur, zowel in tijdens de schemering in de zomer als in de winter. Maar je hebt wel een plaats nodig waar je al het hout kan opbergen, zeker wanneer het regent! Wij raden aan om je hout dan op te bergen in een houtberging. Deze zijn vaak voorzien van een afdakje, waardoor het hout mooi droog blijft en de blokken dus altijd klaar zijn om op het vuur gegooid te worden.

Uit welke materialen kan je kiezen voor een houtberging?


Deze houtbergingen zijn beschikbaar in verschillende materialen, waardoor je de perfecte uitstraling kunt kiezen voor in jouw tuin. De houten houtbergingen passen goed binnen een landelijke, rustieke tuinomgeving. En bovendien passen ze goed bij de houtblokken die je er uiteindelijk zal stockeren.

Daarnaast hebben we de metalen houtbergingen met een zwarte coating. Deze raden we vooral aan bij een moderne tuinomgeving, want het strakke uiterlijk past perfect binnen een nette, moderne tuin. Bovendien is een metalen berging erg handig, want je kan ze afkuisen wanneer je wilt en het kan geen vuur vatten aan je vuurschaal.

Cortenstaal is dan weer een tussenoptie, wat kan passen binnen een klassieke, landelijke tuin en een moderne tuin. Maak gerust een combinatie tussen verschillende tuinstijlen, want met het cortenstaal zit je zeker veilig!

Waarom zijn deze houtbergingen open?


Een houtberging mag niet volledig gesloten zijn, want hout moet zeker nog voldoende kunnen ventileren en ademen, zodat er geen schimmelvorming voordoet. We voorzien dan wel een dakje om het hout een beetje onderdak te geven, maar het is beter als het hout onder invloed van temperatuur en wind wat kan verluchten. Op die manier zal het hout ook sneller drogen na een regenbui en is het dus sneller klaar om op het vuur gegooid te worden.