Je kan bij Halfronde palen kiezen uit de volgende categorieën

Halfronde palen


Of je nu kiest voor een vierkante of een ronde paal voor jouw project uit, hangt eigenlijk niet zo veel af van de stevigheid of duurzaamheid, maar wel van jouw gewenste uitstraling. Vooral het visuele aspect is hier dus beslissend en ook hier kunnen smaken verschillen. De ene verkiest ronde palen, de ander vierkante en nog andere mensen vinden halfronde palen het mooist. De enige keuze die daarna nog rest is of je voor kastanje of geïmpregneerd grenen kiest.

Uit welke houtsoort voor halfronde palen kan ik kiezen?


Wij bieden halfronde palen aan in Europees hout, met name kastanje en geïmpregneerd grenen.

De kastanje beschikt over een ruwe, gekliefde afwerking. Het ruw gezaagd kastanjehout gaat gemakkelijk 15 tot 25 jaar mee in contact met grond en aarde. Bovendien bezit het hout looizuur waardoor het hout erg bitter smaakt. Zo zullen dieren niet gauw aan het hout knagen omwille van de smaak. Een echte aanrader, zeker voor wie van de robuuste, rustieke en landelijke stijl houdt.

Het geïmpregneerde grenenhout is daarentegen compleet gefreesd. Deze houtsoort heeft een langere levensduur verkregen dankzij de impregnatie, ofwel een chemisch proces. Hierdoor gaan deze palen zo’n 15 jaar mee in contact met de grond. Het is een aanrader voor iedereen die goed product wenst aan een schappelijke prijs. Het is namelijk dankzij de chemische behandeling dat we deze verduurzaamde houtsoort toch voor een mooi prijskaartje kunnen aanbieden.

Waar kan je halfronde palen voor gebruiken?


Je kunt halfronde palen voor verschillende toepassingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld maar aan een weide, waar je de afsluiting plaatst met behulp van deze palen. Vervolgens kan je op de vlakke kanten een metaaldraad bevestigen.

Je kan deze palen ook gebruiken als horizontale regels tegen andere verticale palen. Je kan ze vlot vastzetten met behulp van nagels tegen de palen. Hiermee creëer je een erg landelijk geheel met een mooie, afgeronde afwerking.